Vores lille familie

søster lystigHvem sidder der bag skærmen?
Jeg hedder Anne-Mette og er mor til to. En “almindelig” pige og et lille hjertebarn, min søn. Kort før min 32 års fødselsdag fødte jeg en lille dreng 6 uger før tid.

Ikke nok med, at han blev født tidligt – han var også hjertesyg. Et faktum, vi kendte til fra og med min 20. ugersskanning under graviditeten. Hans diagnoser lød på en meget stor Ventrikel Septum Defekt (VSD), Hypoplastisk Arcus, Coarctatio Aorta samt en Atrium Septum Defekt (ASD) – sidstnævnte blev opdaget efter hans fødsel. Dette betød hårdt sagt, at han ikke ville kunne overleve uden operation efter sin fødsel.

At få den viden under min graviditet satte hele min verden i alarmberedskab. I den tid, hvor man burde være mest lykkelig og forventningsfuld, blev jeg bekymret ud over alle grænser og frygtede for fremtiden. Udenpå så omverdenen kun lykke og forventningens glæde – men om jeg ville komme dertil, ville kun tiden vise.

Hvorfor blogge om det?
Jeg har blogget om moderskabet – både in spe og efter fødslen af vores skønne datter fra 2011 siden min første graviditet. Om løst og fast og alt det, der kan være helt vildt svært. Derfor er denne blog et naturligt led i at prøve at sætte ord på de følelser. Både dem, der kom i min graviditet og i forløbet fra hans alt for tidlige fødsel og den efterfælgende operation. Og nu: Livet med et hjertebarn, der overlevede en stor og kompliceret operation, men som desværre har fået en række komplikationer efter operationen.

Jeg er som sagt mor til en dejlig og helt igennem rask lille pige fra 2011. Hun ved, at Lillebrors hjerte er opereret og har desværre måtte opleve, hvad det vil sige, at være søster til et sygt barn – på godt og ondt.

Jeg er gift på 5. år. Vi har dannet par de seneste 10 år. Et kæmpe plus, når man skal igennem noget så svært som dette. Men selv om man synes, at kende hinanden ud og ind, ramte nyheden om lillebrors hjertefejl ramt os forskelligt, og satte i høj grad sat forskellige tanker i gang hos os. Mit håb er, at vi kan finde tættere sammen i dette forløb og forhåbentlig komme styrkede ud på den anden side – tættere på hinanden og at vi engang kan se tilbage på det hele og sige: Det gik jo alt sammen alligevel. At bekymringer, frustrationer og komplikationer ikke skaber en større kløft mellem os, hvor vi hver især ikke åbner op for det tanke-virvar, der ufravigeligt er i os begge og går i hver vores retning. For det er ikke barnemad, at være forældre til et hjertesygt barn. Til et sygt barn generelt.

Derudover er vi så heldige, at have familie og venner, der har støttet os gennem hele forløbet. Har holdt om os, når det var sværest og jublet med os, når det er gået fremad. Uden det netværk, havde tingene unægteligt været sværere!

Vi skal lykkes i det her – vi skal komme igennem det som individer, par og forældre. Hele vores lille familie.

Hvis du har noget at sige…
…eller vil du høre mere, skal du være velkommen til at skrive til mig. Husk dog at sige det pænt og konstruktivt – også, hvis du svarer på andres kommentarer på bloggen, så vi alle finder den et rart sted at være 🙂

Professionelt
Jeg skriver gerne artikler o.l. om forløbet, emnet og livet med et hjertebarn, giver kommentarer eller udtalelser samt stiller gerne op til foredrag eller debat.

Ved ønske om dette, kan jeg også kontaktes via ovenstående kontaktinfo.

Ophavsret
Billeder og beretninger på bloggen tilhører undertegnede og må ikke anvendes uden forudgående skriftlig accept fra undertegnede. Ønsker du at anvende billeder eller tekst fra bloggen skal du kontakte mig pr. mail, hvorefter vi kan aftale brug og formål.

HJERTElig hilsen,

Anne-Mette

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: