Wake me up when September ends

Kørte på motorvejen i dag – fra Middelfart til Odense og hørte yndlingskanalen på radioen. Playlisten skiftede til Green Days “Wake me up when September ends”. Lækkert nummer, men pludselig løb tårerne. For pludselig huskede jeg, hvornår jeg sidst havde hørt sangen.

Et sted på selv samme motorvej eller en smule mod nord den 16. september 2013 i samme bil på vej hjem fra undersøgelse på Skejby Sygehus. Den dag, lægerne havde fortalt mig, at min ufødte søn ikke “kun” havde et hul i hjertet, men fejl, der kunne ende hans liv, hvis der ikke blev gjort noget direkte efter fødslen. Hvor folk havde talt med mig om operationer, kejsersnit, hjertetransplatation, risici ved operation, hjernesyndromer og at ende det svangerskab, som jeg var så lykkelig for. Så kynisk i mine ører, som en jomfruelighed, der blev taget med vold i min lille lykkelige gravide verden fuld af håb for det lille væsen, der vokser inden i mig.

En fostervandsprøve var taget og jeg ville så svar sidst på måneden, ligesom jeg skulle til Skejby igen på månedens sidste dag og få mere info om, hvilken vej det hele – muligvis – gik.

Totral ødelagt og ulykkelig sad jeg der og turde dårlig nok lægge hænderne på min mave. Tænk hvis… Nej, det turde jeg ikke tænke. Og så var jeg alligevel tvunget til det. Græd, havde tusind tanker i hovedet og alligevel ikke overskud til at tænke klart. Uvis om, om jeg kunne få lov at beholde min søn og med en viden så grum, at jeg var ved at kaste op.

Og her hørte jeg sangen og pludselig fik den en helt anden mening for mig. For lige dér ville jeg ønske, at jeg kunne lukke øjnene og sove til september endte – til der forelå svar – eller faktisk mest af alt bare sove og vågne og opdage, at det hele var en ond, ond drøm. At intet havde hold i virkeligheden.

Især disse linjer får tårerne frem på en ellers smuk sang:

“here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when September ends”

Du kan høre den i sin fulde længde her.

Reklamer
med emneordet , , , ,

14 thoughts on “Wake me up when September ends

 1. lutterlove siger:

  Hver gang jeg besøger denne blog, løber der tårer ned af mine kinder. Det er så urimeligt, at noget så smukt skal forstyrres af skræk og rædsel og slet slet ikke i orden, at et lille nyt menneskes liv skal startes på den måde.

  Du er stærk, stærkere end jeg tror jeg nogensinde kunne være og du er en fantastisk mor, både for lille E og din kommende søn og I kommer alle sammen
  styrket ud på den anden side – for det SKAl i!

  De kærligste tanker fra M

  • Mette siger:

   Tusind tusind tak for dine ord! Mine tårer løber også. Det er s*ide urimeligt og mange dage svigter styrken mig også. Men vi SKAL komme godt ud på den anden side. Om 9 uger kommer han efter planen til verden og så kan vi bruge al den tro, håb og kærlighed, vi kam få og kan give!

   Kh, Mette

 2. Helle Andreasen siger:

  Hej Mette
  .
  Ja det er skide urimeligt, uforståeligt og forkert at nogen skal gennemgå det,mareridt du lever i nu. Jeg har mange gange ønsket, at min søns hjertefejl var blevet opdaget ved misdannelsesscanningen. Men nu hvor jeg har læst med her et stykke tid, kan jeg se at jeg er blevet skånet for mange bekymringer ved ikke at vide det.
  Den største fordel må være, at dit barn kommer under behandling straks han er født. Det må du prøve, at se det gode i. Min dreng nåede på kun 12 timer at blive så syg, at det ikke var givet at han overlevede en tur på 2 timer med ambulance til Skejby. Heldigvis var han stærk og klarede den, Men jeg ville ønske for ham, at han havde fået hjælpen med det samme
  .
  Hjertebørn er seje fightere, og der vil blive gjort ALT for at hjælpe ham,
  når han er født. Selvfølgelig er det skræmmende ikke at vide, hvad fremtiden bringer. Men jeg tror på dig, du klarer det her – fordi du skal og fordi du er lillebrors mor 🙂

  Kærligst Helle

  • Mette siger:

   Hej Helle.

   Tusind tak for din kommentar. Det er svært at sige, hvad der er bedst – for det er der ikke rigtig noget som helst, der er i den situation, du har stået i og den situation, jeg står i. Mine tanker kredser omkring fødsel, hjertefejl og operation og i øjeblikket meget om tiden bagefter. Hvad så, når han er opereret? Er vi så “på den sikre side” eller skal vi stadig gå og være bange?
   Men ja, jeg er glad for, at han får hjælp med det samme – det er altafgørende og det hæger jeg mig fast til sammen med håbet!

   Men i kraft af, at jeg allerede nu ved, hvad der er i vente og har opsøgt en psykolog + skriver mig igennem mange af de svære tanker, så får jeg måske en mulighed for (så godt som det nu engang kan lade sig gøre), at bearbejde noget af chokket og at prøve at forberede mig på det, der skal ske. Der fik du det hele uden forvarsel og måtte bl.a. en tur på 2 timer igennem i uvisheden inden selve operationen.
   Det ønsker man jo heller ikke for nogen, at de skal gennemgå.

   Jeg ville ønske, at jeg var på den anden side af operationen – og kunne sige: Det var hårdt, det var forfærdeligt, men det gik godt. Det er det scenario, jeg prøver at gennemspille i mit sind dagligt, nu hvor der er lidt over 60 dage, til det skal ske.

   Jeg håber og beder til, at du får ret i, at vi klarer os igennem det her. Jeg ved, de er dygtige i Skejby og jeg sætter min lid til lægerne. Jeg har ikke andet valg. De tager hånd om os, når vi er der og det er betryggende. Og så skal dagene ellers gå til 15. januar 2014.

   Kh, Mette

   PS: Er glad for, at du læser med og kan give mig nogle indspark!

   • Helle siger:

    Hej Mette.
    Det gør jeg gerne 🙂
    Jeg kan sagtens følge dig i tankerne omkring, det at ville nogen bare love dig, at efter operationen bliver alt godt – jeg har selv været der. Nu er min dreng snart 7 år, og det er længe siden vi stod midt i kaos. Men han er jo ikke færdigopereret endnu, og jeg får også af og til de tanker, som du tumler med nu. Det vi allerhelst vil høre er, at alt bliver godt igen, men det er også desværre en sætning, som bliver svær at vriste ud af lægerne.
    Godt at høre du får hjælp til at få orden i tanke kaoset 🙂
    Kh. Helle

   • Mette siger:

    Hvornår regner de med at han er færdigopereret? Eller afhænger det af udvikling af hjertet?

    Jeg har opsøgt hjælp, for det må jeg sige: Skejby har rigtig mange ting, men det undrer mig, at de ikke har mulighed for at tale med en psykolog, der har haft med andre forældre til hjertebørn at gøre. Det får jeg i hvert fald af vide, at de ikke har noget af. Så har opsøgt en i Odense. Ikke med erfaring med hjertebørn, men småbørn og graviditet generelt.

    Tingene kommer i etaper i forståelsen af det, vi ved og det der venter. For jeg mangler stadig at fatte meget – og sandsynligvis meget mere, end jeg har begreb om.

    Kh, Mette

 3. Helle siger:

  Hej Mette.

  Der er ikke sat nogen deadline for en operation. Det afhænger helt alt, hvordan Lucas trives. Med de fejl han har, ville lægerne hellere operere i går end i dag. Men så længe vi ser, at han vokser fint og han kan løbe og lege uden at blive træt og tage pauser, ja så afventer man 🙂
  Drømmescenariet er at han kan holde den gående, indtil han er udvokset. Så kan man en gang for alle ordne de utætte hjerteklapper. Men skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke selv på, at den plan holder – men håber og ber’ selvfølgelig til, at vi er heldige.
  Der er mange ting, de er dygtige til på Skejby, men må desværre give dig ret i, at man ikke får megen hjælp til, at klare problemer som ligger udenfor deres kompetence. Psykolog kom først på tale for mig, da Lucas havde ligget på Intensiv i næsten 5 uger. Da var jeg desværre overhovedet ikke klar til at tage imod den, og var der kun en gang……
  Det er svært at fatte det ufattelige – jeg forstår stadig kke, hvorfor det var mig, og ikke naboen der blev ramt af lynet ????? Er dog kommet til den konklusion, at det bare ikke er meningen, at der er en mening med alt her i livet 🙂
  Jeg håber at det måske ikke ser helt så skidt ud for lillebror, som det er blevet forudsagt, når han kommer til verden. Læste forleden dag i FaceBook gruppen, at der var en hvis dreng også blev født med hul i hjertet og forsnævret aortabue. Han er hjemme og har det godt 🙂
  Har jeg nævnt at Lucas også blev født med Coarctatio Aorta, og ikke mærker noget til den fejl ?

  Kh. Helle

  • Mette siger:

   Hej igen.

   Nej, det har du ikke nævnt – men det er virkelig rart at høre! Det er jo, som du ved, en af Lillebrors hjertefejl. Det er klart hypoplastisk arcus, der er den mest kritiske af hans diagnoser. Indtilvidere er pumpekamrene lige store og det håber og beder jeg til, de forbliver, for så er døren ikke lukket for plastikkirurgisk indgreb på aorta. Siger de – hvad ved jeg om det som menig kvinde med helt andre fagområder?
   Men de tager sandsynligvis det hele, når de er i gang – det er i hvert fald sådan, det lyder i mine ører.

   Jeg håber virkelig, at de kan udføre den mildeste af de operationer, der er lagt op til. I dag er der præcis 9 uger til kejsersnit og operation. Det fylder meget. Også for meget, men hvordan pokker kan man lægge det fra.

   Når jeg har født og vi er på den anden side af operationen, tror jeg, jeg får mod nok til at melde mig ind i Facebook-gruppen – er stadig rædselsfuldt følsom på den front. Er bange for at få mere viden, end jeg er klar til at magte.

   Jeg håber for din søn, at han kan få så lang tid som muligt til at vokse og være en glad dreng, inden en operation. Jo ældre jo bedre, tænker jeg!
   Det vil jeg krydse fingre for!

   Kh, Mette

 4. Helle Andreasen siger:

  Hej 🙂

  Jeg kan godt forstå din bekymring. Intet jeg kan fortælle kan stoppe den – det kan nok ingen. Jeg ved bare med mig selv, at det har givet mig lidt ro i sjælen, at høre andres succeshistorier – og dem er der mange af i gruppen på Facebook. Derfor er jeg varm fortaler – det er ikke for at presse dig 😉
  Jeg havde det vildeste tankemylder efter vi var kommet hjem, og skulle til at have en hverdag igen. Til sidst bestemte jeg, at det måtte holde op, da jeg var ved at blive skør. Jeg har udviklet en teknik, hvor jeg siger til mig selv, at NU gider jeg ikke tænke på det mere, og i stedet finder en rigtig god erindring til at aflede de triste tanker – indrømmet det er ikke nemt. Håber for dig at du kan finde lidt glæde ved, at skulle være mor igen inden så længe 🙂 Du kommer da til at få den lækreste lille dreng, som du vil gøre alt for.

  Tak for dine søde ord omkring Lucas.Jeg er fortrøstningsfuld 🙂

  Kh. Helle

 5. Helle Andreasen siger:

  Hej Mette.
  Jeg har tænkt på dig – håber alt er vel 🙂
  Kh. Helle

 6. Mette siger:

  Hej Helle.

  Tak for dine tanker. Jeg har 4-5 ufuldendte blogindlæg liggende, da der er overload på øverste etage p.t. eftersom næste Skejby-kontrol kommer på mandag og eftersom jeg i denne uge har sagt farvel til jobbet – først som ferie og sidenhen barselsorlov.

  Kh, Mette

 7. Helle siger:

  Hej Mette.

  Puhha kan godt forstå du ikke er på toppen lige pt. Men jeg er glad for,at der trods alt ikke er sket noget uventet ifht. graviditeten og bebs i maven 🙂
  Håber det bedste for dig til kontrol på mandag.

  Kram Helle

 8. […] Jeg kan for fa’en stadig bryde sammen i gråd og hulke, når jeg i TV ser en læge eller sygeplejerske med Region Midt-logo på kitlen, eller når jeg finder den nederdel, jeg havde på, den dag min søn blev opereret eller den skjorte, jeg havde på, den dag, vi på Skejby Sygehus fik beskeden om hjertets tilstand og valget om at vælge at lade ham leve eller få en abort. Det er 2 år siden præcis i disse dage. When September ends. […]

 9. […] af Green Days Wake me up, before September ends. Guess what… Jeg tudede. Selvfølgelig. Den sang vækker SÅ mange minder fra en tid, jeg helst vil prøve at […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: